Gastouderbureau Joekie

Protocol Kinderopvang 22-09-2020

 Beslisboom 0 jaar t/m groep 8


update Coronavirus d.d. 25-09-2020

Beste ouder(s) en gastouder,


Vernieuwd protocol kinderopvang en beslisboom

Op 18 september heeft minister Hugo de Jonge (VWS) bekend gemaakt dat de regels voor het toelaten van verkouden kinderen op de kinderopvang en in het basisonderwijs gelijk worden gewijzigd.
Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag 18 september is het protocol kinderopvang op twee onderdelen aangepast:

  • Alle kinderen van 0 t/m 12 jaar kunnen met neusverkoudheidsklachten naar de kinderopvang
  • Kinderen t/m 12 jaar hoeven met enkele uitzonderingen daargelaten niet meer getest te worden.

De wijzigingen die 18 september bekend zijn gemaakt, maken ook dat kinderen van 7 t/m 12 jaar met een snotneus in bepaalde gevallen ook naar de kinderopvang (bso / gastouder) en school mogen. Dit heeft ertoe geleid dat er nog maar één beslisboom is. De nieuwe beslisboom is wederom voorgelegd en goedgekeurd door het RIVM.

Het vernieuwde protocol en beslisboom treft u boven dit artikel of onder de kop BELEID EN DOCUMENTEN

 

Compensatie voor ouders zonder kinderopvangtoeslag

Op de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is inmiddels €8,5 miljoen gereserveerd voor ouders die nog geen compensatie hebben ontvangen voor de door hen betaalde kinderopvang tijdens de coronasluiting.

De compensatie zal op aanvraag van ouders worden uitgekeerd. De ouders die geen kinderopvangtoeslag ontvangen zijn bij het ministerie van SZW immers niet bekend als afnemer van kinderopvang. Hoe het aanvraagproces in zijn werk gaat weten we nog niet. BOinK zal de ouders die zich bij hen hebben gemeld daarover informeren zodra het bekend is. Daarnaast zullen BMK en BK hun achterban over deze regeling informeren. Ouders die nog geen compensatie voor de eigen bijdrage voor kinderopvang hebben ontvangen kunnen zich nog steeds bij BOinK melden zodat BOinK ook hen op de hoogte kan houden. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Janet van Ek en Marjo Vroemen

 Gastouderbureau Joekie
Nachtegaalstraat 122
6165 BP  Geleen
telefoon: 046-4746696
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
internet: www.joekie.com